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실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도 그리고 주의할점(Costco Pansal Steak Guard without Failure Time and Temperature and Attention Points)

요삼아 2020. 10. 10. 17:29

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

포스팅을 지속적으로 수비드 관련한 포스팅을 진행하고 있습니다.

이번 포스팅은 지난 포스팅과 비슷하지만 다른 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도에 대해서 포스팅을 해보도록 하겠습니다.

지난 포스팅은 아래 링크를 통해 확인해보세요.

가장 하단에 있는 태크를 클릭하시면 관련 콘텐츠를 더 많이 만나보실 수 있습니다.

Costco Pansal Steak Sousvide Time and Temperature Without Failure

We are continuing to post posts related to defense.

This post is similar to the last one, but I will post about the time and temperature of Costco's pork steak.

Please check the link below for past postings.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

 

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지난 포스팅은 코스트코 부채살 스테이크 고기 보관법 및 손질법에 대해서 이야기를 했는데요.

이번에는 지난번에 보관했던 스테이크 고기를 수비드기계를 이용해서 실패없이 완벽한 부드러움을 자랑하는 스테이크 만드는 방법에 대해서 포스팅을 해보도록 하겠습니다.

Last posting talked about how to store and groom Costco's pork steak.

This time, I will post about how to make a steak with perfect softness without failure using a defensive device.

수비드기계 의 장점은 완벽한 온도로 인해 내가 원하는 익힘 정도까지 익혀주는것이 장점이죠.

단점이라 함은 아무래도 오랜 시간을 기다려야 한다는 것인데요.

우선 지난번에 보관해두었던 냉동 부채살을 꺼내봅니다.

The advantage of the Sousvide machine is that it is cooked to the degree that I want it to be cooked due to the perfect temperature.

The downside is that you have to wait a long time.

First, take out the frozen flesh that I kept last time.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

위에 보이는 세개의 냉동 부채살 고기가 지난번에 냉동보관했던 코스트코 부채살 스테이크 고기입니다.

Y라고 적혀 있는것은 아들녀석의 스테이크 고기입니다.

아들의 고기에는 시즈닝가루를 뿌리지 않았기 때문에 쉽게 분별을 하기 위해서 표기를 해두었죠.

시즈닝 가루에 고추가 섞여있어서 맵기 때문에 아들은 매운것을 아직 먹지 못해서 따로 분리를 해두었죠.

냉동된 코스트코 부채살 스테이크 냉동고기를 수비드를 할 컨테이너에 넣습니다.

저는 컨테이너가 따로 없고 다이소에서 구매한 16L 김치통을 이용하고 있습니다.

아래 링크를 확인하면 다이소 김치통을 이용해서 컨테이너로 활용하는 방법에서 대해서 포스팅을 해두었으니 관심있으신 분들은 확인한번 해보세요.

The three frozen fang-sal meat shown above are the Costco fang-sal steak meat that we kept frozen last time.

It says Y. It's my son's steak meat.

I didn't sprinkle seasoning powder on his meat, so I wrote it down to make it easy.

Because it's spicy because it's mixed with chili powder, my son hasn't eaten spicy food yet, so he separated it.

Place frozen Costco fangsal steak in a container for Sousvide purposes.

I don't have a separate container and I'm using the 16L kimchi container I bought from Daiso.

If you check the link below, I have posted about how to use it as a container using Daiso Kimchi container, so if you are interested, please check it.

 

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실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

수비드를 할때 수비드 기계의 작동은 설정되어 있는 온도까지 도달해야만 수비드 기계의 타이머가 줄어드는 것을확인하실 수 있습니다.

그렇기 때문에 수비드컨테이너 안에 물을 채워넣을때 처음부터 따뜻한 물을 이용한다면 목표온도까지 도달하는 시간을 줄일 수 있습니다.

저는 따뜻한 물을 받고 난 다음에 커피포트를 이용해서 뜨거운 물을 부어주었습니다.

그렇게 해도 제가 설정한 온도에는 미치지 못하기 때문에 어느정도 시간을 두고 기다려 줘야죠.

When playing Sousvide, the operation of the Sousvide machine must reach the set temperature to check that the timer of the Sousvide machine decreases.

So, if you use warm water from the beginning when you fill the shield container with water, you can reduce the time to reach the target temperature.

After receiving warm water, I used a coffee pot to pour hot water.

Even if I do that, I won't be able to reach my set temperature, so I'll have to wait.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

설정한 시간이 모드 지난 후 수비드 컨테이너에서 꺼낸 직후의 코스트코 부채살 스테이크 입니다.

저 안에 생긴 물을 이용해서 소스를 만들어 드시는 분들도 계신데 저는 그정도까지는 못하고 육수를 따로 보관하긴 하지만 다 버리고 있습니다.

아직까지 우리나라에서는 수비드 레시피가 많이 돌아다니질 않기 때문에 외국 사이트를 뒤져서 레시피를 보곤 하는데 거기에 나온 글을 보면 수비드에서 꺼내에 뜨거운 팬에 올리기 전 고기의 수분을 완벽하게 제거하라고 나와 있죠.

This is Costco Pansal Steak immediately after the set time has passed and taken out of the Sousvide Container.

There are people who use the water in there to make sauce, but I can't. I keep the broth separately, but I'm throwing it away.

So far, we don't have a lot of recipes in our country, so we go through foreign websites and look at the recipes. The article there tells us to get rid of the moisture completely before putting them on the hot pan.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

그래서 많은 키친타월을 이용해서 코스트코 부채살 스테이크 수비드를 막 끝낸 고기의 수분을 제거해 줍니다.

수분을 제거해 주는 이유는 마이야르 반응을 완벽하게 이끌어 내기 위함입니다.

그렇기 때문에 뜨거운 팬에 충분한 오일을 두르고 겉면을 크러스트 느낌이 날 정도로 구워주어야 합니다.

수비드가 아닌 일반 스테이크를 만들때는 기름을 두른 팬에 고기를 넣고 겉면을 익혀 준 다음 중불로 천천히 속까지 익혀줘야 하지만 이미 수비드 과정을 마친 고기이기 때문에 겉면만 2분 내외로 순간 익혀주면 되는 과정을 거치게 되죠.

짧은 시간안에 마쳐야 하는 과정이기 때문에 만약에 버터를 추가하고 싶으신 분이라면 고기와 함께 버터를 넣어주시는것을 추천드립니다.

아래의 영상은 달궈진 팬에 수분을 제거한 수비드 스테이크 고기를 굽는 영상입니다.

So it uses a lot of kitchen towels to get rid of the moisture in the meat that just finished Costco's pork steak Sousvide.

The reason for removing moisture is to get the Mayar response to perfection.

Therefore, you should put enough oil on the hot pan and bake the surface to give a crusty look.

When you make a steak, not a plain steak, you have to put the meat in an oiled pan and cook it slowly over medium heat, but since it's already cooked, you just have to cook it for about 2 minutes.

Because it has to be finished in a short time, if you want to add butter, I recommend you to add butter with meat.

The video below shows you grilling the beef of a Sousvide steak, which has been dehydrated in a heated pan.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

이렇게 완성된 스테이크를 한번 잘라보겠습니다.

식탁에서 직접 포크와 나이프를 이용해서 우아하게 먹으면 좋겠지만 집안 사정상 그렇게 하질 못해서 제가 주방에서 먹기 좋은 크기로 커팅을 해서 식탁에 내놓는 과정을 거치게 되죠.

그때 찍은 사진입니다.

I'm going to cut the steak.

It would be nice to eat gracefully with a fork and knife at the table, but due to family circumstances, I couldn't, so I cut it into a size that's good to eat in the kitchen and put it on the table.

I took this picture then.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

겉면은 완벽한 크러스트를 형성하고 있고 내부는 일반 한국인들이 좋아하는 미디움 레어의 조화를 이루고 있습니다.

보기만해도 맛있어 보이지 않나요?

그렇다면 이렇게 완벽한 미디움 레어를 만드는 수비드기계 시간과 온도는 어떻게 될까요?

아래 사진을 확인해 보겠습니다.

The outside forms a perfect crust and the inside is a blend of medium rare, which is popular among ordinary Koreans.

Doesn't it look delicious just by looking at it?

So, what are the hours and temperatures of these perfect medium rare machines?

Let me check the picture below.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

온도는 60℃ / 4시간을 수비드 해주었습니다.

이 온도와 시간은 코스트코 부채살 스테이크 고기의 두께에 냉동을 시켜놓은것을 수비드 할때의 시간입니다.

냉장된 고기를 4시간동안 수비드를 해주시면 오버쿡이 일어나 퍽퍽해질 수 있죠.

The temperature was 60°C / 4 hours.

This temperature and time are when the roast beef steak is chilled to the thickness of the roast beef.

If you Sousvide chilled meat for 4 hours, overcooks can get dry.

 

수비드 스테이크 주의사항(Guardians for Sousvide Steak)

수비드 기계를 이용해서 스테이크를 하는것과 냉장으로 보관되어있는 스테이크 고기를 달궈진 팬에 굽는것은 매우 큰 차이를 보이죠.

이때 주의사항은 바로 소금의 양입니다.

팬으로 구워내는 스테이크의 경우에는 소금을 충분히 뿌려준다고 해도 팬에서 구워낼때 떨어져 나간다고 하지만 수비드의 경우에는 오랜시간동안 더운물에 담겨져 있기 때문에 고기 내부까지 소금의 간이 베어들게 되죠.

즉, 소금의 양을 팬으로 구워낼때만큼 넣어준다면 분명 잘 구워진 고기라고 해도 오버된 간에 의해서 즐겁게 식사를 하지 못할 수 있습니다.

소금의 양은 개인마다 차이가 있겠지만 살포시 뿌려주어야만 수비드기계를 이용해 만든 스테이크를 맛있게 드실 수 있습니다.

There's a big Sousvide between using a sousine machine to cook steak and baking steak meat in a hot pan that's stored in a cooler.

The caveat is the amount of salt.

Even if you sprinkle enough salt on a pan, it will fall off when you bake it, but in the case of a Sousvide, it's been in hot water for a long time, so the salt will be cut into the meat.

In other words, if you put in as much salt as you bake it in a pan, even a well-done meat may not be able to enjoy the meal due to over-done liver.

Although the amount of salt varies from person to person, you can enjoy the steak made using a Sousvide machine only if you sprinkle it gently.

실패없는 코스트코 부채살 스테이크 수비드 시간 및 온도

늘 그렇듯이 저희집은 스테이크를 먹을때 소스를 생와사비와 코스트코 글레이즈 발사믹소스를 이용해서 먹습니다.

수비드기계를 이용해서 코스트코 부채살 스테이크 를 하게 되면 장점이 가운데 있는 심지까지 부드러워 진다는 것이죠.

하지만 너무 두꺼운 심지는 위에 있는 링크를 통해서 확인할 수 있듯이 제거를 해주시면 더욱 기분좋은 식감의 스테이크를 즐기실수 있습니다.

이상 포스팅을 마치도록 하겠습니다.

감사합니다.

As usual, my family uses raw wasabi and Costco glaze balsamic sauce to eat steak.

If you use a Sousvide device to cook Costco pork steak, the advantage is that the wick in the middle is soft.

However, as you can see from the link above, you can enjoy a more pleasant texture of steak if you remove it.

I'll finish posting now.

Thank you.